Zelf motorracen

Als je wilt racen op een tweewieler en nog niet bekend bent met motorracen, moet je weten waar je moet beginnen.

Training

Om succesvol te kunnen racen moet je goed in vorm zijn. Competities kunnen wel twee of drie uur duren, en vereisen dus flink wat training. Als je echt van rijden houdt en veel tijd hebt besteed aan trainen, dan is er een kans om het motorracen naar een competitief niveau te brengen.

Mentor

Het hebben van een ervaren racer als mentor is ongelooflijk nuttig voor iedereen die geïnteresseerd is in deze sport. Met iemand die jou onder zijn of haar vleugels neemt en jou al het reilen en zeilen kan laten zien, kun je enorm profiteren van een verbazingwekkende leercurve.

Kijken

Kijken naar de professionals is een fantastische manier om vertrouwd te raken met motorracen. Je kunt motorraces zoals de TT bekijken op internet of op televisie. Door bijvoorbeeld goed naar de commentatoren te luisteren kun je enorm veel racetactieken en -vaardigheden leren.

Competitie

Mocht je nu alvast van het hoogste niveau willen genieten, dan kun je hier toch aan deelnemen en genieten van de spanning van het winnen door middel van sportgokken via internet. Hiermee maak je niet alleen het kijken naar een motorrace nog veel spannender, maar voel je je ook een beetje onderdeel van de race.

Rust

Om een succesvolle motorracer te worden, moet je altijd enthousiast zijn om te verbeteren. Hoewel je misschien wilt trainen is het net zo belangrijk om rust te nemen en niet alleen fysiek maar ook mentaal te trainen. Overweeg om je training af en toe te verminderen om je lichaam de tijd te geven om te ontspannen.

Beginnen

Aan de slag in een nieuwe sport zoals motorracen is misschien wat overdreven. Alle grote racers moesten ergens beginnen. Kies eenvoudig een race en geef het je beste kans. Zodra de race voorbij is kun je werken aan het verbeteren van je vaardigheden en racetactieken.